AWS CloudFront er et global Content Delivery Network (CDN) som service, der giver mulighed for at levere statisk og dynamisk webindhold med høj hastighed og lav latency til brugere over hele verden. Det gøres ved at placere webindhold på edge-locationer i nærheden af ​​brugerne, hvilket reducerer tiden det tager at levere indholdet til brugerne og øger tilgængeligheden af ​​indholdet.

CloudFront kan bruges til at levere mange forskellige typer af webindhold, herunder HTML, CSS, JavaScript, billeder, videoer og audiofiler. Det kan også levere indhold fra flere forskellige kilder, herunder Amazon S3-buckets, Elastic Load Balancers og HTTP/HTTPS-websteder der ikke er på AWS endnu.

For at starte med at bruge CloudFront skal man først oprette en distribution, hvor man kan specificere kilden til indholdet og konfigurere indstillingerne for distributionen. Derefter kan man tilknytte et domæne for distributionen og konfigurere DNS for at pege på CloudFront-distributionen.

En af de største fordele ved at bruge CloudFront er, at det giver mulighed for at kombinere indhold fra forskellige kilder, med mulighed for avancerede regler til at route trafikken. Dette giver mange muligheder for at håndtere CORS, bygge ensartede brugeroplevelser baseret på mange forskellige kilder og endelig er der mulighed for at lade små funktioner svare direkte fra CloudFront. Dette øger tilgængeligheden af ​​indholdet og reducerer tiden det tager at levere indholdet til brugerne, hvilket kan øge brugernes oplevelse og øge konverteringerne.

CloudFront giver også mulighed for at konfigurere flere avancerede funktioner, som kan hjælpe med at sikre indholdet og beskytte mod DDoS-angreb. Det inkluderer funktioner som SSL/TLS-kryptering, geografisk blokering, IP-blokering og cookie-baseret authentication.

CloudFront giver også mulighed for at aktivere logging og overvågning af distributioner, så man kan følge med i hvilke ressourcer der bliver brugt og hvordan distributionen klarer sig. Dette kan hjælpe med at optimere distributionen og identificere eventuelle udfordringer, der skal løses.

Som Danmarks førende AWS partner er KeyCore klar til at hjælpe vores kunder med at implementere og administrere deres CloudFront distributioner. Vores managed services inkluderer også overvågning og support, så vores kunder kan fokusere på deres kerneforretning, mens vi sørger for at deres CloudFront distributioner kører optimalt.

Læs mere om CloudFront hos AWS

Scroll to Top