Dette ”hold-your-own-key” princip giver AWS kunder mulighed for at være i endnu større kontrol med deres data, og hjælper dem med at overholde lovkrav som f.eks. GDPR.

Som Danmarks førende AWS partner er KeyCore stolte af at kunne præsentere markedets mest avancerede XKS løsning, baseret på teknologi fra Thales. Thales’ LUNA HSM har i mange år sat standarden for avanceret og sikker brug af kryptering. KeyCore’s løsning er fuldt managed og kommer med mange af de andre fordele fra KeyCore’s managed services.

Giver mulighed for “Key Store” udenfor AWS

AWS KMS External Key Store (XKS) giver kunderne mulighed for at lagre deres egen krypteringsnøgler udenfor AWS og styre adgangen til deres data, mens de stadig har fordel af AWS’ avancerede krypterings- og sikkerhedsfunktioner. I praksis fungerer det således, at kunderne kan oprette deres egne krypteringsnøgler i deres egen Hardware Security Module (HSM), som er godkendt af AWS. Derefter kan de registrere deres HSM i AWS KMS og anvende deres egen nøgler til at kryptere deres data i AWS-tjenester som f.eks. S3, RDS og EBS.

En af de store fordele ved XKS er, at det giver kunderne mulighed for at opretholde fuld kontrol over deres nøgler, selv når de er gemt i AWS. Det betyder, at kunderne kan vælge at flytte nøglerne til en anden HSM eller endda tage nøglerne ud af AWS helt, hvis det er nødvendigt. XKS tilbyder også avancerede sikkerhedsfunktioner som multi-factor authentication og audit logging for at sikre, at kun autoriserede personer har adgang til nøglerne. Det giver kunderne mulighed for at opretholde compliance med lovkrav om databeskyttelse og sikkerhed.

Med KeyCore’s XKS løsning kan AWS kunder være sikre på, at deres data er beskyttet på den bedst mulige måde og lever op til de høje krav, som stilles både af dansk- og EU lovgivning.

For mere information om XKS, Thales LUNA HSM og KeyCore’s managed services, kan man besøge følgende links:

XKS: https://aws.amazon.com/blogs/aws/announcing-aws-kms-external-key-store-xks/

Thales LUNA HSM: https://cpl.thalesgroup.com/encryption/hardware-security-modules

KeyCore Managed Services: https://keycore.dk/managed-services/

Scroll to Top