Mere end 35.000 højt specialiserede cloudeksperter, 5 fulde dage og flere tusinde keynotes, breakout-sessions, workshops m.m. AWS er verdens absolut største cloudleverandør, og det ses, når de inviterer til international konference i Las Vegas. Vi deltog naturligvis og har samlet nogle af de vigtigste highlights.

I år var det 10. gang AWS inviterede til re:invent. Sidste år foregik det virtuelt, men i slutningen af november 2021 var vi tilbage i Las Vegas. KeyCore stillede med det største hold fra Skandinavien. AWS kommer til at øge deres fokus på Danmark, og som den største danske AWS-partner var det derfor oplagt, at KeyCores eksperter var talstærkt repræsenteret.

Og det første highlight er da også med særlig dansk relevans.

  1. Local Zone til Danmark

I begyndelsen af 2022 vil der blive etableret en Local Zone i København.

AWS øger som skrevet deres fokus på Danmark og med etableringen af en Local Zone i København, vil danske kunder opleve en markant reduktion af latency på kørsel af workloads og applikationer.

Læs mere om AWS Local Zones her.

  1. Amazon Inspector

Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed.

AWS styrker deres understøttelse af deres kunders indsats for optimering af sikkerheden.

Med opgraderingen af Amazon Inspector får brugere adgang til en række nye funktionaliteter.

Herunder løbende, automatiserede scanninger for sårbarheder, skalerbar implementering af rettelser og optimering, scanning og optimering på tværs af hele infrastrukturen og accounts samt integration med AWS Security Hub, hvilket gør det lettere at identificere ressourcer med kritiske sårbarheder eller afvigelser fra best practice.

Der ligger meget mere i opgraderingen af Amazon Inspector. Læs mere her

  1. Grøn bæredygtighed med WAF

Fokus vokser på digitaliseringens enorme klimaaftryk. AWS har gennemført en række initiativer, til at nedbringe CO2-udledningen, og nu introducerer de en ny service, der vil klæde deres brugere på til effektivt at optimere deres infrastruktur i en bæredygtigt retning.

Det sker med en udvidelse af WAF (Well Architected Framework), der siden 2015 har leveret designprincipper, spørgsmål og best practice på tværs af 5 søjler: Operational Excellence, Security, Reliability, Performance Efficiency og Cost Optimization. Med udvidelsen kommer endnu en søjle: Sustainability, der både leverer løbende evaluering af design, arkitektur og bud på måder, hvorpå organisationen kan orkestrere infrastrukturen og håndtere workloads, så det lever op til bæredygtig best practice.

KeyCore leverer WAF. Blandt andet via WAR (Well-Architected Review), der er en grundig gennemgang af hele virksomhedens forretningskritiske AWS-infrastruktur.

  1. Max op på hastigheden med AWS Graviton3

Vi kender allerede AWS Graviton2-processoren, der leverer top-performance på EC2-workloads. Nu kommer AWS Graviton3, og det betyder, at der bliver skruet markant op for hastigheden. Tallene taler for sig selv: 25% bedre compute, op til 2 x højere floating-point, op til 2 x hurtigere cryptographic workload performance og 3 x bedre performance for ML workloads.

Læs mere om AWS Graviton-processoren, og hvad vi kan forvente af Graviton3.

Recap

KeyCores eksperter kom inspirerede og opdaterede tilbage fra dette års re:invent. Vi kan se frem imod et 2022, hvor vi særligt i Danmark vil få endnu bedre mulighed for at levere services og understøttelse, der kan optimere vores kunders forretning. Det bliver også et 2022, hvor KeyCore kommer til at spille et større rolle som den største danske AWS-partner og blandt de største i Skandinavien. Det er en rolle, der forpligter men også en, der giver os nogle nye muligheder, der i sidste ende vil gavne vores kunder.

Scroll to Top