I denne blogpost vil vi diskutere emnet om optimering og licensvurdering (OLA) for Windows på AWS, som er ekstra relevant i det nuværende marked.

Som AWS Partner forstår vi vigtigheden af at optimere og styre licenser for Windows workloads på cloud’en. Med AWS kan kunder drage fordel af pay-as-you-go prismodellen, som giver kunderne mulighed for at optimere deres omkostninger ved kun at betale for det, de bruger.

Men at styre licenser for Windows workloads kan være udfordrende, især for kunder, der ikke er fortrolige med licensreglerne. For at hjælpe vores kunder med at tackle denne udfordring, tilbyder AWS en optimerings- og licensvurdering for Windows på AWS. Denne vurdering gør det muligt for kunder at optimere deres omkostninger og sikre overholdelse af Microsofts licensregler.

Struktureret gennemgang sikre reduktion af licens omkostningerne

OLA for Windows på AWS inkluderer følgende funktioner:

  1. Licensanvendelsesanalyse: Vurderingen giver en analyse af licensanvendelse for Windows workloads, der kører på AWS. Denne analyse omfatter antallet af anvendte licenser, licensrettighederne og licensoverensstemmelsen.
  2. Optimeringsanbefalinger: Vurderingen giver anbefalinger til at optimere licensanvendelse for Windows workloads, der kører på AWS. Disse anbefalinger inkluderer optimering af licensanvendelse ved at konsolidere workloads, optimere licensering ved at bruge de rigtige instanstyper og optimere licensstyring ved at bruge værktøjer som AWS License Manager.
  3. Omkostningsbesparelsesanalyse: Vurderingen giver en analyse af potentielle omkostningsbesparelser ved at optimere licensanvendelse for Windows workloads, der kører på AWS. Denne analyse omfatter en opdeling af de potentielle omkostningsbesparelser og afkastet af investeringen (ROI) for at optimere licensanvendelse.
  4. Overholdelsesrapportering: Vurderingen giver en overholdelsesrapport for Windows workloads, der kører på AWS. Denne rapport inkluderer en analyse af licensoverensstemmelsen, herunder eventuelle overholdelsesproblemer eller risici.

OLA for Windows på AWS kan hjælpe kunder med at opnå betydelige omkostningsbesparelser ved at identificere muligheder for licensoptimering og konsolidering. For eksempel kan kunder ved at konsolidere flere workloads på færre instanser reducere deres licensomkostninger og drage fordel af den lavere pris pr. instans på AWS.

Desuden kan vurderingen hjælpe kunder med at identificere muligheder for at bruge de rigtige instanstyper til deres workloads, hvilket yderligere kan reducere omkostninger ved at optimere brugen af ressourcer.

Ved at udnytte de rigtige instanstyper kan kunder reducere deres samlede brug og optimere deres licensomkostninger. Faktisk har AWS set kunder opnå omkostningsbesparelser på op til 30% eller mere gennem optimerings- og licensvurderingen for Windows på AWS. Disse besparelser kan over tid tilføje op til betydelige beløb, især for kunder, der kører store eller komplekse Windows workloads på cloud’en. Ved at udnytte optimerings- og licensvurderingen for Windows på AWS kan kunderne ikke kun opnå betydelige omkostningsbesparelser, men også sikre overholdelse af licensreglerne og drage fordel af AWS-platformens skalerbarhed, sikkerhed og pålidelighed. Afslutningsvis er optimerings- og licensvurderingen for Windows på AWS et værdifuldt værktøj for kunder, der ønsker at optimere deres omkostninger, sikre overholdelse af licensreglerne og drage fordel af fordelene ved at køre Windows workloads på cloud’en.

Konklusion og vejen videre

Vi anbefaler stærkt vores kunder at udnytte denne vurdering for at opnå omkostningsbesparelser og optimere deres licensbrug. Hvis du vil have mere information om denne vurdering eller andre AWS-relaterede tjenester, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt os formular

Scroll to Top