Hvad er AWS DataZone?

AWS DataZone er ikke bare et værktøj; det er en omfattende løsning på forskellige udfordringer inden for databehandling:

  1. Multi-Source Data Management: Det letter håndteringen af data på tværs af AWS, on-premises og tredjepartskilder og giver et centraliseret system til komplekse datalandskaber.
  2. Finjusteret adgangskontrol: Administratorer kan håndtere og styre adgang med detaljerede kontroller, hvilket sikrer, at data tilgås med det passende niveau af privilegier og kontekst.
  3. Forbedret samarbejde: Tjenesten gør det muligt for engineers, dataloger, produktchefer, analytikere og forretningsbrugere at dele og få adgang til data, hvilket fremmer samarbejde og driver datadrevne indsigter.
  4. Integration med AWS-tjenester: Amazon DataZone forenkler arkitekturer ved at integrere med tjenester som Amazon Redshift, Amazon Athena, Amazon QuickSight, AWS Glue, AWS Lake Formation og mere.

Nøglefunktioner og kapaciteter:

  • Governance på tværs af grænser: Amazon DataZone sikrer korrekt dataadgang, i overensstemmelse med sikkerhedsbestemmelser, uden at stole på individuelle legitimationsoplysninger. Det tilbyder gennemsigtighed i brugen af dataaktiver og en styret arbejdsgang for dataabonnementer, sammen med revisionsevner for brug.
  • Delte data og værktøjer: Platformen øger effektiviteten på tværs af teams ved at tilbyde selvbetjeningstilgang til data og analytiske værktøjer. Brugere kan søge, dele og få adgang til katalogiserede data ved hjælp af forretningsvilkår, herunder data gemt i AWS, on-premises eller hos tredjepartsudbydere.
  • Automatiseret dataopdagelse og katalogisering: Machine learning kapacitet reducerer manuel dataindtastning i forretningsdatakataloget og forbedrer søgeoplevelsen.

Integration med AWS-tjenester:

Amazon DataZone integrerer problemfrit med forskellige AWS-tjenester:

  • Producer Data Sources: Publicer dataaktiver til Amazon DataZone-kataloget fra AWS Glue Data Catalog, Amazon Redshift-tabeller, visninger og Amazon S3.
  • Consumer Tools: Brug Amazon Athena eller Amazon Redshift-queryredaktører til dataanalyse.
  • Adgangskontrol og opfyldelse: Understøtter AWS Lake Formation administrerede AWS Glue-tabeller, Amazon Redshift-tabeller, visninger og integrerer med Amazon EventBridge for brugerdefinerede integrationer.

Læs mere om AWS DataZone

Konklusion:

Amazon DataZone er klar til at transformere måden virksomheder styrer og regulerer deres data på. Ved at tilbyde omfattende, nemme at bruge værktøjer til datadeling, styring og samarbejde, bemyndiger det organisationer til at udnytte deres dataaktiver mere effektivt og driver innovation og forretningsvækst. Gør dig klar til at omdefinere din databehandlingsstrategi med Amazon DataZone.

Scroll to Top