Introduktion

I en æra, hvor data er mere værdifuldt end olie, er bekymringen for datasuverænitet på sit højeste. Virksomheder og offentlige institutioner har brug for cloud-løsninger, der overholder lokale love, opfylder overholdelseskrav og vigtigst af alt, holder følsomme data sikre. Som svar på denne voksende efterspørgsel har AWS afsløret sit mest ambitiøse data sovereignty løsning hidtil: AWS European Sovereign Cloud.

AWS Digital Sovereignty Pledge

Sidste år tog AWS et monumentalt skridt fremad ved at annoncere AWS ”Digital Sovereignty Pledge”. Målet var at tilbyde AWS-kunder et avanceret sæt af suverænitetskontroller og -funktioner, der er uovertruffen i cloud-økosystemet. Nøglemilepæle på denne rejse inkluderer:

  • Maj 2023: Tredjepartsvalidering af AWS Nitro System, der bekræfter nul bagdøre, samt introduktionen af AWS Key Management Service (KMS) Ekstern Nøgleopbevaring, der gør det muligt at opbevare nøgler uden for AWS.
  •  August 2023: Lanceringen af AWS Dedikerede Local Zones, der giver kunderne mulighed for en eksklusiv, fuldt administreret infrastruktur på kunde-specifikke steder.

AWS European Sovereign Cloud: Et Paradigmeskift

Løsningen er designet til at fungere uafhængigt af de eksisterende otte globale AWS Cloud-regioner i Europa. AWS European Sovereign Cloud har til formål at opfylde specifikke behov med hensyn til databosættelse, operationel autonomi og modstandsdygtighed.

Funktioner og Fordele

Data Residency

AWS sikrer, at metadata, såsom data labels, kategorier, tilladelser og konfigurationer, udelukkende opbevares inden for EU. Denne funktion er afgørende for offentlige institutioner og regulerede industrier som life-science og finans, der ofte står over for strenge krav til data recidency.

Operationel Autonomi

Cloud løsningen vil blive drevet og understøttet af AWS-medarbejdere, der er bosiddende i EU og tilbyder support 24/7/365. Dette opfylder de betingelser, som mange europæiske kunder har i relation til lokal styring og operationel kontrol.

Resiliency

Den første region i Tyskland vil omfatte flere Availability Zones placeret langt nok fra hinanden til at minimere risici forbundet med lokaliserede begivenheder, og dermed sikre forretningskontinuitet.

Implementeringsfleksibilitet

AWS European Sovereign Cloud  er designet til at være kompatibel med eksisterende AWS-tjenester, API’er og værktøjer, og tilbyder dermed en problemfri overgang for dem, der allerede er fortrolige med AWS. Det vil også fungere som en overordnet region for fremtidige AWS Outposts og Dedikerede Local Zones, der tilbyder endnu flere muligheder for data residency.

Konklusion

AWS European Sovereign Cloud er ikke bare endnu en cloud tjeneste; det er et dristigt skridt mod en fremtid, hvor digital suverænitet er tilgængelig for alle organisationer i Europa. Med garanteret databosættelse, tildelt operationel autonomi og høj modstandsdygtighed er den sat til at revolutionere måden, følsomme data opbevares og håndteres på i skyen.

Uanset om du er en offentlig organisation, en reguleret industri eller en ISV, der understøtter dem, tilbyder AWS European Sovereign Cloud en robust, sikker og overensstemmende måde at tage kontrol over din digitale fremtid.

Scroll to Top