For en lang række virksomheder er SAP afgørende for både deres BI og ERP. Imidlertid afhænger den fulde udnyttelse af, hvilken cloud-løsning man anvender. Forskellene slår særligt igennem, når man sammenligner MS Azure og AWS.

Invixo Consulting og KeyCore har netop indgået en samarbejdsaftale, der skal sikre, at begges kunder får endnu bedre løsninger og desuden opnår markant optimering af deres udnyttelse af forretningsunderstøttende services. Flere detaljer om samarbejdet kan læses her, men en vigtig pointe, der er værd at ofre mere opmærksomhed på, er, at samarbejdet i høj grad er motiveret af, at et valg af AWS som cloudplatform er en forudsætning for fuld udnyttelse af SAP.

For at få mere indsigt i denne sag, har vi via SAPs egen platform undersøgt, hvordan adgangen til SAPs forskellige services ændrer sig, alt efter hvilken platform, man benytter.

Det er partner i KeyCore Tue Lystrup (TL), der har foretaget researchen på SAPs platform, og vi har bedt ham om at give et overblik.

Store begrænsninger med MS Azure

KC: Hvad er – i korte træk – problemet med MS Azure, når man benytter SAP?
TL: Kort fortalt er det, at man vil opleve forsinket eller helt manglende adgang til en lang række af SAPs services. Det gælder i særdeleshed AI/ML, men også bredere.

KC: Kan du uddybe?
TL: Det nemmeste er faktisk at illustrere det via SAPs egen oversigt. Fra SAPs Discovery Center for Business Technology Platform Services kan man lave forskellige filtreringer. Blandt andet efter hvilken cloud provider, man anvender.

Hvis man laver en filtrering, hvor man vælger AWS som provider, får man resultatet 85 services.

Vælger man derimod MS Azure, ryger resultatet ned på 51. Man går altså glip af hele 34 services.

AI/ML

KC: Det er jo en ganske stor forskel. Men du nævnte AI/ML som et område, man skal være særligt opmærksom på?
TL: Ja, her er forskellen bemærkelsesværdig. Hvis man under Capabilities vælger AI & Machine Learning og filtrerer på MS Azure, er resultatet: NUL

Vælger man derimod AWS, få man adgang til 10 forskellige service. Altså hele SAP’s AI/ML-portefølje. Heriblandt Data Attribute Recommendation, der hha. fri tekst, tal og kategorier kan klassificere fx produktinformation eller råvarepriser og komme med forudsigelser og anbefalinger”.

Adgang ikke den eneste: Der er hele 10 gode grunde

Som Tue Lystrup påpeger, taler de filtrerede oversigter på SAPs eget Discovery Center deres tydelige sprog til belysning af begrænsningerne ved brug af MS Azure.

Den fulde adgang står imidlertid ikke alene. Faktisk kan man angive hele 10 tungtvejende årsager til at vælge AWS som cloudleverandør, når man anvender SAP. For at give et fuldt overblik har AWS publiceret et whitepaper. De kalder det et 5 minutters whitepaper: Hurtigt overblik – hurtigt læst – med en opsummering i 10 overskrifter.

For et endnu hurtigere overblik har vi samlet de 10 grunde hér:

  1. Valgfrihed: Den første grund, som AWS fremhæver, har vi allerede været forbi, nemlig at ved at vælge AWS som cloudleverandør, vil man få adgang til den største valgfrihed i forbindelse med brug af SAP.
  2. Besparelser: AWS er i forvejen den cloudleverandør, der med sin mulighed for real-time minut-til-minut skalering af kapaciteten efter behov, leverer den mest omkostningsoptimerede drift. Når AWS samtidig leverer den mest høj-effektive infrastruktur, betyder det, at kørsel af selv meget store SAP-workloads sker langt mere omkostningseffektivt.
  3. Innovation: Sammen med den konstante udvikling af nye innovative AWS-services følger innovationen af SAP med. Muligheden for at integrere og komplimentere SAP med mere end 200 AWS services betyder, at man kan etablere en infrastruktur, der konstant kan innoveres og optimeres specifikt til at understøtte forretningen i takt med, at den udvikler sig. Dette er naturligvis ekstra relevant i relation til nye services inden for AI/ML.
  4. Stabilitet: AWS er de sidste 11 år blevet udnævnt som ”Cloud Infrastructure & Platform Services leader” i Gartners Magic Quadrant. Dette skyldes ikke mindst AWS’ globale infrastruktur bestående af 26 regioner og 84 Availability Zones, der sikrer AWS’ kunder lav latency, hurtig processing og stabil drift grundet den høje grad af netværksredundans.
  5. Automatisering: Særligt på to områder skiller AWS sig ud i forbindelse med automatisering i relation til SAP. Dels kan hele deployment-processen af nye SAP-services automatiseres og gennemføres på under 2 timer med AWS Launch Wizard. Det sammen gælder detektion og løsninger af problemer i HANA, der håndteres med Amazon CloudWatch Application Insights.
  6. Performance: Med mulighed for at skalere til 48TB for SAP S/4HANA og 100TB for SAP BW/4HANA samt køre 260,000 IOPS i én EC2 instance, kommer man aldrig i bekneb for kapacitet eller risikerer forsinkelser eller nedetid.
  7. Sikkerhed: AWS tilbyder markedets højeste sikkerhedsniveau sub-hypervisor. Samtidig har alle kunder adgang til fuld kryptering af alle data, uanset hvilken service de anvender, og mere end 90 forskellige sikkerhedsstandarder og -certificeringer. SAP services, der benytter en AWS-cloudinfrastruktur, er naturligvis også omfattet af dette.
  8. Analyse: Med SAP på AWS kan SAPs egne analyseredskaber kombineres med det enorme katalog af analyseservices på AWS. Dette inkluderer de mest udviklede løsninger inden for AI/ML samt 89% af alle eksisterende deep learning-services.
  9. Verdens største partner community: AWS har markedets største partnernetværk af SAP-leverandører. Dette betyder blandt andet, at der via AWS Marketplace er adgang til mere end 8.000 SAP-services fra mere end 1.600 leverandører.
  10. Erfaring: Allerede tilbage i 2008 spottede SAP, at AWS var en cloudleverandør, som ville optimere deres kunders udbytte. Det mangeårige samarbejde betyder, at udviklingen hos begge parter er sket i tæt parløb. Derfor er infrastrukturen optimeret til at understøtte SAP, nye SAP-services bliver udviklet i feedback-forløb med AWS’ SAP-community, og AWS er 4 år i træk blevet udnævnt til SAP HANA Infrastructure Services leader i ISG’s Providor Lens Quadrant Report.

KeyCore går i alle henseender efter at tilbyde vores kunder løsninger, der leverer 360°-forretningsunderstøttelse. Derfor er et samarbejde med et af landet førende SAP-eksperter oplagt.

For yderligere information om samarbejdet, samt hvordan AWS kan realisere SAPs fulde potentiale kontakt:

Partner og sales director Tue Lystrup, KeyCore:
tl@keycore.dk

Scroll to Top